fél tasak csokoládés pudingpor (én beletettem egy egész tasakkal)
1 kk sütőpor,
csipetnyi só,
25 dkg (tehén)túró,
6-15 dkg cukor,
1 cs vaníliás cukor,
1 tojás,
1/2 ek citromlé,
0,6 dl olaj,
1 tk borecet (borecet híján étkezési ecetet használtam és csak 1/2 teáskanálnyit),
1,75 dl víz,
5 dkg apróra tördelt csokoládé.
Hogyan készül a Csokoládés-túrós muffin?
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kibéleljük a muffinsütő mélyedéseit papírkapszlival vagy kikenjük vajjal. Egy nagy tálban elvegyítjük a kakaót, a pudingport, a lisztet, a sót és a sütőport.
A töltelékhez egy külön tálban kikeverjük a túrót a tojással, citromlével, vaníliás cukorral és 6 dkg cukorral. Egy másik tálban a vizet elkeverjük az olajjal, borecettel és a 15 dkg cukorral. Ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és gyorsan beleforgatjuk, hogy az egész átnedvesedjen.
Ebből a sütőforma mélyedéseibe töltünk 1-1,5 kanállal, erre adagoljuk a túrós tölteléket, rászórjuk a csokidarabokat, majd a megmaradt csokis masszát egyenletesen elosztjuk rajtuk. Sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
Ezt a receptet nagyon érdekesnek találtam, ezért készült el. Különös módon a tésztájába nem kell sem tojás, sem tej, sem vaj/margarin, ellenben teszünk bele vizet és borecetet. Ahhoz képest, hogy kissé gyanúsan vártam az eredményt, egy finom muffinra leltem benne.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.