Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd rakjuk félre 5 percre hűlni.
Egy tálban keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, egy másik edényben a tojásfehérjéket verjük fel habnak. Miután a csokoládé kihűlt, keverjük a tojássárgájához, majd óvatosan kavarjuk hozzá a tojáshabot.
Egy 33X23 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tésztát símítsuk bele a tepsibe, majd 20-25 percig süssük.
Borítsuk ki a piskótát, húzzuk le róla a sütőpapírt, takarjuk le nedves törölközővel, majd miután kihűlt, csomagoljuk be alufóliával. Hagyjuk így, míg meg nem puhul.
A krémhez verjük fel a tejszínt, közben pedig keverjük hozzá a likőrt és a kávét.
Egyenletesen kenjük be a piskótát a kávés krémmel, majd a rövidebb oldalánál kezdve tekerjük fel.
Megjegyzés:
Isteni finom, puha sütemény.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | ebéd,tízórai,uzsonna, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.