Hogyan készül a Csokoládés piskótatekercs málnakrémmel?
Elkészítés:
A mintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig. Beleszitáljuk a lisztet, és egynemű masszává keverjük.
A krémet vastag nejlonzacskóba vagy a legkisebb lyukú fejjel ellátott habzsákba tesszük. A zacskó sarkát levágjuk és megrajzoljuk a mintázatot.
Az így kapott rajzot a tészta elkészültéig hűtőbe téve tároljuk.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat).
Feltörjük, és szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadunk 2-3 evőkanál langyos vizet és elektromos kézi habverővel vagy háztartási robotgépben kemény habbá verjük. Folyamatosan kevergetve, apránként hozzáadjuk a cukrot. Ezután beleöntjük a tojássárgáját, és alacsonyabb fokozaton gyorsan elkeverjük.
A lisztet és a kakaóport összekeverjük,és a habos masszára szitáljuk. Egy nagy fémkanállal vagy egy tésztalapáttal óvatosan a masszába forgatjuk, nem szabad felverni, mert a tészta ragacsos lesz.A nyers piskótatésztát az előkészített sütőlapon egyenletesen szétterítjük, úgy hogy a megrajzolt mintát teljesen elfedje, 7-10 perc alatt megsütjük.
Akkor jó, ha a tészta szilárd, de ruganyos, illetve, ha a beleszúrt sütőtűre nem ragad már massza.
A piskótát kivesszük a sütőből, és azonnal kiborítjuk a tepsiből. Óvatosan lefejtjük róla a sütőpapírt, és egy recés élű késsel levágjuk a ropogósszéleket.
A piskótát feltekerjük úgy hogy a minta kivülre essen megvárjuk amíg kihül.
Közben a töltelékhez a málnát gyorsan leöblítjük(lehet fagyasztott is), és lerázzuk róla a vizet. Egy tálba tesszük, és villával kissé összetörjük. Hozzáadjuk a lágy krémsajtot, és ízlés szerint megcukrozzuk. Lefedjük a málnakrémet, és a hűtőszekrénybe tesszük.
A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük,a sütőpapírt eltávolítjuk. Bekenjük a tetejét a málnakrémmel, de a széleken egy keskeny (kb. 1 cm- es) csíkot szabadon hagyunk. A piskótát újból felgöngyöljük. Ne ijedjünk meg, ha feltekerés közben a teteje megreped, ettől még éppen olyan jól fog mutatni.
Megjegyzés:
Nagyon finom.
Értékeld a receptet:
Baranyai Szilvia receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | tél | minden ünnepre illik, karácsony,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.