A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és félrerakjuk. A tejet feltesszük forrni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, a kakaót és a pudingport. Miután ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és néhány kanál tejet. Amikor a tej forr, hozzáöntjük a csokoládés keveréket és besűrítjük.
A tojásfehérjét pici sóval, 2 ek cukorral és a vaníliás cukorral keményre verjük egy mikrózható edényben. A legmagasabb fokozaton kb. 1 -1,5 perc alatt megfőzzük, majd beleszaggatjuk a csokikrémbe. A tetejét csokiöntettel meglocsoljuk és behűtjük.
Megjegyzés:
A török pizza után desszertnek csokoládés madártejet ettünk. A receptet egy régi Prima Konyhából olvastam és mivel rengeteg nyuszi és tojás csokoládénk van (a locsolás révén :-)), így jó ötletnek találtam a madártejet csokoládéval felturbózni.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.