Az almát meghámozzuk, lereszeljük ezután hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kicsavarjuk.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Ráterítjük az almát, arra megint zsemlemorzsát szórunk. Elkészítjük a piskóta masszát és ráöntjük az almára, majd 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült, kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a fóliát. Az almát hagyjuk felül, arra tesszük a krémet. A krémhez a csokoládés pudingot a szokásos módon megfőzzük, amikor kihűlt hozzákavarjuk a vajat és rákenjük az almás töltelékre. Én a krémre olvasztott fehér csokoládét locsoltam, ezért kissé márványos lett a teteje.
Megjegyzés:
Azt hiszem aki gyakran benéz hozzám, már rájött arra, hogy édesszájú vagyok. Gyerekkorom óta nem rajongok az almás pitéért (igaz ugyan, hogy a család többi tagja szereti), ezért nálunk ősszel almás palacsinta vagy almás krémes készül, esetleg mindkettő. Az idén már palacsintát is készítettem, bár annak eredménye nem került fel a blogra. Sajnos én csak 1 kg almát tettem bele, de azt javaslom, hogy az 1,5 kg almát érdemes beletenni.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.