A mandulát megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára aprítjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Egy tálkába összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. A sütőt elõmelegítjük 180 fokra. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, robotgép segítségével, addig amíg kissé besűrűsödik (kb. 5 percig). Majd amikor már jó sűrű állaga van, belerakjuk a vaníliakivonatot és a lisztes keveréket is. Végül hozzádolgozzuk a mandulát és a csokoládét. Én egy kis puha vajat (kb. 5 dkg) gyúrtam a tésztához, mert nekem sehogy sem akart összeállni.
A tésztát áthelyezzük a sütőpapíros tepsire és egy 30 cm hosszú és 9 cm széles laposabb rúddá formáljuk, majd 25 percig sütjük.
Ezután kivesszük és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, óvatosan 2 cm vastag csíkokat vágunk átlósan belőle és egyenként visszafektetjük a sütőpapíros tepsire. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 5-10 percet sütjük mindkét oldalukon, úgy hogy közben megforgatjuk. Így lesz ropogós biscotti belőlük. Légmentesen záródó fémdobozban tároljuk őket, majd amikor kávézunk, akkor előveszünk egyet- kettőt-hármat :-), amíg el nem fogy. Nekem 17 darab lett belőle.
Megjegyzés:
Egy finom kávé mellé nagyon jól jön egy ilyen csokis-mandulás ropogtatós. Igaz ugyan, hogy jó fogak szükségeltetnek hozzá :-) Az eredeti recept angol nyelven megtalálható itt.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.