15 dkg csokoládé apróra vágva (vagy készen kapható csoki-csepp),
1 tubus sűrített tej,
15 -15 dkg dió és erdei mogyoró
Hogyan készül a Csokoládés - mogyorós szelet?
Elkészítés:
A kekszet morzsásra törjük és hozzákavarjuk az olvasztott vajat, majd egy közepes tepsibe belenyomkodjuk. Megszórjuk a darabokra tört csokoládéval és a darabos dióval, valamint a mogyoróval. Végül egyenletesen rácsorgatjuk a sűrített tejet.
Előmelegített 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.
Megjegyzés:
Utaztunk Kolozsvárra és ez a sütemény ideálisnak tûnt szállítás szempontjából. Annyira bírja az utazást, hogy ha a tepsit megfordítjuk, még akkor sem potyog ki a sütemény belőle. És az az igazság, hogy amellett, hogy 15 perc alatt elkészíthető szerintem irtó finom. Mivel a fényképezőgépem Kolozsváron balesetezett, így a képet nem én készítettem róla. A receptet Latsiától kölcsönöztem :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.