A lisztet elkeverjük a kakaóporral, dióval, sóval, szódabikarbónával, szerecsendióval. Az apró darabokra vágott étcsokoládét 1 evőkanál lisztbe megforgatjuk, majd hozzáadjuk a száraz keverékhez.
A cukrot a tojással habosra verjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát és az olajat.
Több részletben hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a lereszelt cukkinit.
A masszát egy kivajazott, kilisztezett 18 cm átmérőjű tortaformába tesszük.
170°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A csokimázhoz a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük az olajat. Amikor a süteményünk megsült, egy öt perc hűlés után borítsuk ki, majd addig hűtsük, amikor a csoki már meg tud dermedni rajta. Rákenjük a csokimázat és már fogyasztható is.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.