Hogyan készül a Csirkeszárnyak sörtésztában juhtúrós-fokhagymás mártogatóssal?
Elkészítés:
A két tojás sárgáját és a sört csomómentesre keverjük a liszttel. Hozzáadjuk a sót, a felvert tojásfehérjéket, majd az olajt. A palacsintánál sűrűbb tésztát kell kapnunk.
A csirkeszárnyakat megmossuk, feldaraboljuk, végeiket levágjuk, fűszerezzük sóval, borssal és fűszerpaprikával, majd kezdődhet a panírozás.
A csirkeszárny részeket lisztbe forgatjuk, majd utána a sörtésztába és bő, forró olajba kis lángon (azért kis lángon, hogy a hús tudjon jól átsülni és ne piruljon túl hamar meg a bundája) aranybarnára sütjük.
A juhtúrós mártogatóshoz 15 dkg túrót, 1 dl tejföllel, 1 csokor aprított zöldpetrezselyemmel, 3 cikk zúzott fokhagymával és 1 ek frissen facsart citromlével összeturmixolunk és a csirkeszárnyak mellé kínáljuk.
Megjegyzés:
Kedvemre való ebédet készítettem megint :-)) Ropogós bundában, finom kis csirkeszárnyak, házi készítésû juhtúróból kavart mártogatóssal.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.