2 filézet csirkemell
30 dkg liszt
3 dl sör
70 ml olaj
4 kicsi vagy 3 nagyobb tojás
olaj
só
1. a csirke melleket megmossuk. megtöröljük, félbe vágjuk a felekböl 3-3 szeletet vágunk. Még szelet formájában besózzuk, majd kb 1,5 cm-es hosszúkás csíkokra vágjuk. Félre teszük piheni a sóban .
2. A lisztet robot géppel csomomentesre összedolgozuk a tojások sárgájával és a sörrel. valamint egy kis sóval és az olajjal.
3. A tojás fehérjékböl kemény habot verünk és a tésztához keverjük. Bele boritjuk a csirke csíkokat is, és sütésig pihentetjük .
4. olajat forrosítunk majd a sürü masszábol kivet csirke csíkokat minkét oldalukon pirosra sütjük, majd papir törlövel bélelt tálba szedjük az amorf alakzatot.
5. Krumplipürével, sült krumplival kukoricás rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025