A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. A csirkemelleket hosszában ketté vágjuk (két vékony szeletet kapjunk). A joghurtba belekeverjük a két féle hagymát és a fahéjat és a római köményt, majd mindezt a húsra öntjük és 30 percig a hűtőben pácoljuk.
A kuszkuszhoz hozzákeverjük a fűszereket. A leveskockát 2,5 dl forró vízben feloldjuk, majd ráöntjük a kuszkuszra, lefedjük, állni hagyjuk.
Közben a zöldborsót egy kis sós vízben puhára pároljuk.
Mikor a kuszkusz megduzzadt, keverjük hozzá a borsót és egy kis olívaolajat, hogy ne legyen olyan száraz. Lefedve melegen tartjuk.
A húsról letöröljük a joghurtos keveréket, sózzuk, borsozzuk. Olajban mindkét oldalát először hirtelen megpirítjuk, majd további 4-5 percig sütjük. A csirkemelleket kuszkuszágyon szépen elrendezve tálaljuk.
Megjegyzés:
Mellé még tzatziki salátát is készíthetünk!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Húsételek |
főétel | olajban sütve | ebéd, | egész évben | farsang,anyák napja, Valentin-nap,születésnap, évforduló, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.