A csirkemájat, szívét és zúzát megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd hideg vízben megmossuk. A szívét és a zúzát külön rakjuk a májtól. Kockára vágjuk őket. A májra önteni kell vizet, hogy ne barnuljon meg.
A hagymát kevés olajban vagy zsírban világosra pirítjuk, majd rátesszük a szívét és a zúzáját, borral meglocsoljuk és felöntjük vízzel. Amikor felforrt, körülbelül 2 deci leveslét és 2 evőkanál paradicsomsűrítményt teszünk hozzá. Sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal ízlés szerint fűszerezzük és lefedve puhára pároljuk. Ha nagyon elforrta a levét, forró leveslével vagy forró vízzel pótoljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a májdarabokat, és frissen őrült borssal készre főzzük.
Közben a spagettit sós, olajos vízben megfőzzük és leszűrjük. A tésztát előmelegített tányérra helyezzük, és rárakjuk az elkészített csirkemájas spagettit, megszórjuk reszelt sajttal. Ha a kakukkfűnek és a rozmaringnak meg szeretnénk hagyni az ízét és az illatát, akkor főzés után keverjük hozzá.
A csirkemájat, szívét és zúzát megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd hideg vízben megmossuk. A szívét és a zúzát külön rakjuk a májtól. Kockára vágjuk ők...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.