A csirkemellet apróra felkockázzuk. Kevés olajon a húst és a sárgarépát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük és a borral felöntjük. Rövid ideig főzzük, hozzákeverjük a kukoricát és a túrót.
A cannellonikat a masszával megtöltjük. A hagymát vajon megpároljuk, beletesszük a lisztet, tejfölt, 300 ml erőlevessel hígítjuk (amit én kockából szoktam csinálni). Sózzuk, borsozzuk, állandó keverés mellett felforraljuk, majd beletesszük a reszelt sajt felét.
A cannellonikat tűzálló tálba helyezzük és a mártást ráöntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon alufólia alatt 40 percig sütjük. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát és megszórjuk a maradék reszelt sajttal a tetejét.
Megjegyzés:
A tésztakedvelőknek ajánlom az alábbi receptet. A jól elkészített cannelloni titka az, hogy annyi besamelt kell készíteni hozzá, hogy jól el lepje. Egy igazán finom és könnyű ebéd!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.