Pörkölthöz:
Habaráshoz:
Pörkölt:
A hagymát megpucolom, és kockára vágom. A szalonnát úgy vagdosom be, hogy kis csíkok legyenek belőle (ezután levágom a bőrét). A húst vékony csíkokra vágom.A szalonnát (a bőrét is beleteszem) egy serpenyőben vagy egy lábasban üvegesre pirítom, ezután ráteszem a hagymát, és azt is megpirítom (most kiveszem a szalonna bőrét). Ráteszem a húst, és amikor megpirult, levet engedett megfűszerezem (só, pirospaprika, bors). Megfőzöm. Időközben, ahogy elforr a víz öntök hozzá. Amint a hús megfölt, elkészítem a habarást.
Habarás:
A tejfölt a liszttel simára keverem, és teszek hozzá a tokány levéből, a hőkiegyenlítés miatt. Ezután folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzáadjuk a húshoz. Ismét felforraljuk, és kész.
Nokedlivel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024