A csicsókát lekaparva, megmosva karikára vágjuk és enyhén sós vízben feltesszük főni.Főzés közben a megmosott petrezselyemzöldet ( vagy zeller zöldet) összekötve hozzáadjuk, amit a végén eltávolítunk.
Világos rántást készítünk. A zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát és a finomra szeletelt fokhagymát kissé megdínszteljük, majd az egészet liszttel megszórva pirítjuk, s végül kevés vízzel felengedve a levest berántjuk. Ízesítjük őrölt fekete borssal és ha szükséges kevés sóval is.
Közben a tojásból és a lisztből csipetkét készítünk és a levesbe főzzük. Ha kész, a tetejét kevés apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük és forrón tálaljuk. A parasztos ízt maga a csicsóka és a fokhagyma teremti meg.
A csicsókát lekaparva, megmosva karikára vágjuk és enyhén sós vízben feltesszük főni.Főzés közben a megmosott petrezselyemzöldet ( vagy zeller zöldet) &ou...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.