Hogyan készül a Csicsóka krémleves pirított tökmaggal?
Elkészítés:
A csicsókát vízbe áztatjuk, héját lekapargatjuk, megmossuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát apróra szeljük.
A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csicsókát, kicsit átforgatjuk, majd egy liter vízzel felöntjük, belerakjuk a leveskockákat és puhulásig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk.
Botmixerrel pépesítjük, ha szükséges utánasózzuk.
Tökmagot pirítunk, tálalunk.
Megjegyzés:
Nagyon különleges, finom íze van a csicsókának. Érdemes kipróbálni.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.