Elkészítése: könnyű |
Kalória: alacsony |
Előkészület: 20 perc |
Főzés: 30 perc |
Hozzávalók:
- 12 dkg csicseriborsó
- fél húsleveskocka vagy húslé
- 1 kápia paprika
- 1 tv paprika
- 3-4 db paradicsom
Az öntethez:
- 3-4 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom héja
- pár szál petrezselyemzöldje
- menta levelek
- só
Hogyan készül a Csicseriborsó saláta?
Elkészítés:
- A csicseriborsót éjszaka bő vízbe áztatjuk.
- Másnap húsleveskockával ízesített vízben vagy húslében puhára főzzük. A zöldségeket felkockázzuk.
- Az öntethez egy kisebb tálban összekeverjük a hozzávalókat, majd a salátára öntjük. Fogyasztás előtt minimum fél órát hűtőben pihentetjük.
Megjegyzés:
Bármihez passzol: húshoz, halhoz, szendvicshez, fasírthoz stb.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Zöldségsaláta |
hideg előétel | hidegkonyha | egész nap,ebéd,reggeli,uzsonna,vacsora, | nyár | húsvét, anyák napja, Valentin-nap,születésnap, évforduló,házibuli, ballagás, |
Hirdetés
Hirdetés