A tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne az élesztőt. Egy kevés liszttel puha kovászt készítünk, a tetejét beszórjuk liszttel, és meleg helyen fél órát kelesztjük.
A mazsolát rumba áztatjuk. Amikor a kovász felülete erősen berepedezik, hozzáadjuk a többi alkotórészt és sima, kemény tésztát gyúrunk. Golyót formázunk belőle, letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán át kelesztjük.
A sima golyóvá formált tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megvajazott tortakarikát teszünk köré, hogy sütés közben megtartsa a formáját. A tetejét bekenjük olvasztott vajjal, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni. Ezután egy felvert tojással bekenve a tetejét, előmelegített sütőben 160°C-on, kb. 70-80 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne az élesztőt. Egy kevés liszttel puha kovászt készítünk, a tetejét beszórjuk liszttel, és meleg helyen f&eacu...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.