3 kanál koriander zöld levele apróra vágva (cilantro),
6 evőkanál olíva olaj (extra virgin),
5 evőkanál citromlé,
1 kávéskanál őrölt köménymag,
1 kávéskanál fűszerpaprika,
3 gerezd fokhagyma (kinyomva)
Hogyan készül a Couscous saláta zöld paprikával és paradicsommal?
Elkészítés:
Serpenyőben felforraljuk a vizet és belekeverjük a couscoust, lefedjük , tűzről levesszük és 10 percig állni hagyjuk.
Közben a paprikákat kockákra vágjuk, az uborkákat megpucoljuk, végeit levágjuk, hosszában félbe vágjuk, magjait kidobjuk és kockákra vágjuk. A paradicsomokat félbevágjuk.
Amikor a couscous kihűlt már, keverőtálba tesszük, belekeverjük a paprikát, paradicsomot, az uborkát és a friss koriander leveleket.
Külön keverőtálba összekeverjük az olíva olajat a citromlével, az őrölt köménymaggal, a fűszerpaprikával és a fokhagymával. Ráöntjük a couscousra, alaposan összekeverjük, sóval-borssal ízesítjük és hidegen tálaljuk.
Serpenyőben felforraljuk a vizet és belekeverjük a couscoust, lefedjük , tűzről levesszük és 10 percig állni hagyjuk. Közben a paprikákat kockákra vágjuk, az uborkákat m...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.