A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és a dagasztójával simára kikeverem a tésztát.
A szilikonos formákat félig megtöltöm a tésztával és kb. 30 percig kelesztem langyos helyen, de csak addig amíg a tészta teteje majdnem eléri a forma szélét.
Amíg kelnek a tésztáim addig a szirupot elkészítem el. A cukrot egy tálba teszem a citrom levével vízzel a gyömbérrel felforralom, majd kis lángon gyöngyözésig főzöm, amíg besürüsödik.
A már megkelt kis tésztánkat 190 C fokos előmelegített sütőben egy sütőlapon 10-15 percig aranysárgára sütöm.
Kiöntöm a formából és egy tálba tettem, ekkor meglocsolom a langyos sziruppal addig amíg az egészet beissza.
Majd átrakom egy tálcára és a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel diszítem.
Megjegyzés:
Régebben kaptam a kis sütőformákat és most hozzájutottam ehhez a finom recepthez egy süteményes könyvből.
Értékeld a receptet:
Maria Domjan receptje
édes |
90 n. diéta - szénhidrátnap, | desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik, vega
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.