Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, a citromhéjat és-levet.
Egy másik tálban vegyítsük el a lisztet, a sütőport, a sót, a csokit és a mandulát, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat.
Vajazzunk ki egy 25X5 cm-es tepsit (pl őzgerincforma), kaparjuk bele a tésztát, majd süssük kb. 40 percig. Miután kivettük a tepsiből, hagyjuk még benne 10 percig. Vegyük ki a formából, majd késsel vágjuk fel (srégan) ujjnyi vastag szeletekre, majd tegyük rá őket egy gáztepsire. Süssük tovább 25 percig.
A csokimázhoz gőz fölött olvasszuk fel a csokit, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót. Mártsuk bele a kihűlt sütik alját, végül helyezzük őket sütőpapírra és hagyjuk megdermedni.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.