A cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. A sütőport, a mákot, a citromhéjat belekeverjük a lisztbe. Jól elkeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 37x22 cm-es mély tepsit, beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük 150°C-fokon.
Mikor elkészült, 5 perc után deszkára kiborítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Mikor már teljesen kihűlt, hosszába ketté vágjuk és elkészítjük hozzá a krémet.
A krémhez jól mossuk meg a citromokat, reszeljük le a héjukat, facsarjuk ki a levüket. Mérjük ki a citromlét, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy végül 1litert kapjunk. A pudingport keverjük el a citromleves vízzel, cukorral és adjuk hozzá a citrom héját is. Miután besűrűsödött, még melegen keverjünk bele 15 dkg vajat. Kissé hűtsük le.
Utolsó lépésként kenjük a citromos krémet a süteményre, majd a másik felét ügyes mozdulattal helyezzük rá.
Megjegyzés:
Nagyon jó párost alkot a mákos-édes tészta és a savanykás citromkrém.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | ebéd,tízórai,uzsonna, | egész évben | karácsony,húsvét, szilveszter, farsang,anyák napja, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.