Hogyan készül a Citromkrémes réteskosárkák és citromfagylalt?
Elkészítés:
A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A muffintepsit kevés olvasztott vajjal vékonyan kikenjük. A réteslapokat egymásra fektetjük és 12,5 ×12,5 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik muffinformába 4 kis négyzetformájú réteslap kerül. Először mindegyik muffinformába 1 négyzetet helyezünk és vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, majd következik egy másik lapocska, ferdén kissé elfordítva.
A kosárkákat 6 perc alatt aranysárgára sütjük, majd hagyjuk őket kihűlni. Egy tálban a citromok héját lereszeljük és kifacsarjuk a levüket, hozzáadjuk a cukrot és gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk, majd hozzákavarjuk a felkockázott vajat is és folytonos kevergetés mellett összeolvasztjuk. Félre tesszük és megvárjuk, amíg kihűl.
A tojásokat egy tálban felverjük és a citromos-vajas keveréket hozzákeverjük. Kézi habverővel jól elkeverjük, majd ezután visszatesszük a gőz fölé és folyamatosan keverve összesűrítjük. Ez kb 15 perc.
Megjegyzés:
Hétvégén kedvem támadt megint egy kis újdonság elkészítésére. Ezúttal rájöttem nem is olyan nagy dolog csinos kis réteskosárkákat gyártani. Igaz ugyan nem a leggyorsabb desszert, hiszen ha szépen akarjuk elrendezni, akkor több idõt igényel.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.