A piskótához összekverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a mákot, a fűszert. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. (robotgéppel 5 perc, kézzel 15 perc!) A sütőtökpürét óvatosan hozzákavarjuk, majd két menetben jöhet a lisztes keverék. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egyenletesen belekenjük a piskótatésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük.
Miután megsült, borítsuk ki egy enyhén benedvesített konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd tekerjük fel a ruhával együtt. Közben készítsük el a krémet.
Alaposan megmossuk a citromokat (én rövid időre szódabikarbónás vízbe szoktam áztatni), héjukat lereszeljük, majd levüket kicsavarjuk. egy lábasba mindezt elkeverjük a vízzel és a cukorral. Addig forraljuk, míg sűrű folyadékot nem kapunk. Kicsit hűtsük ki, közben pedig keverjük el a mascarponét a túróval. Végül adjuk hozzá a citromos folyadékot.
Kicsavarjuk a ruhából a tésztát, rákenjük a krémet, felcsavarjuk, majd megszórjuk porcukorral.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.