1 zacskó zselatin (a pici zacskó, amelyik akkora, mint a sütõpor),
kevés rumaroma (lehet dió, mandula, ízlés szerint),
2 dl tejszín
Díszítéshez:
kb. 50 dkg marcipán
Hogyan készül a Charlotte?
Elkészítés:
A tojássárgáját krémesre keverem 6 evõkanál vízzel és a cukorral, majd beleforgatom a lisztet és a tojásfehérjét. Gáztepsiben piskótát sütök.
A pudingporból a zacskón leírtak szerint pudingot fõzök. (Én vaníliásból szoktam). A zselatint közben beáztatom a zacskó szerint leírtak alapján vízbe. Amikor a puding elkészül még forrón belekeverem a zselatint. Amikor kihűl beleforgatom a felvert tejszínhabot, majd az aromával ízesítem.
Egy tálat kibélelek fóliával és körberakom a felszeletelt piskótatekerccsel. A közepébe öntöm a krémet. Hûtõbe teszem pár órára, hogy a krém megdermedjen.
A díszítéshez a marcipánmasszát kisodrom vékonyra. A tálból egy tálcára kiöntött tortára ragasztom lekvárral. Tetszés szerint marcipánnal díszítem.
A tojássárgáját krémesre keverem 6 evõkanál vízzel és a cukorral, majd beleforgatom a lisztet és a tojásfehérjét. Gáztepsiben piskótát sütök....
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.