A tököt apróra felkockázzuk, egy kevés olajban megpároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Miután a hagyma is megpárolódott belemorzsolunk 10 dkg túrót, fűszerezzük kaporral, sóval és borssal. Végül levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, megtöltjük a cannellonikat a töltelékkel.
Egy edénybe a vajat felolvasztjuk és hozzákavarjuk a lisztet majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet és belemorzsoljuk a maradék túrót. Egy hőálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk a megtöltött cannellonikat és ráöntjük a mártást. A tetejét meglocsoljuk ketchuppal, megszórjuk parmezán sajttal és alufólia alatt 200 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és további 5-10 percig sütjük. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Egy könnyű nyári ebédre mindig kapható vagyok. A tésztás ételek közül még mindig a cannellonival készültek állnak nálam az első sorban. Ez a tökös -túrós - kapros töltelék pedig azt hiszem nem utoljára került az asztalra. Nagyon finom étel, érdemes kipróbálni.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.