Hogyan készül a Burgonyás, zöldséges kolbászleves?
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kis batonokra vágott sárgarépát, zellergumót, paradicsompürét és a vékony karikákra vágott kolbászt. Megszórjuk pirospaprikával, annyi vízzel felöntjük, amennyi éppen ellepi.
Beletesszük a babérlevelet, gerslit és addig főzzük, amíg a zöldségek félig megpuhulnak.
Közben a burgonyát megtisztítjuk és kis kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk, és amikor a zöldségek már majdnem puhák, a leveshez adjuk. Sóval, borssal ízesítve puhára főzzük (a sózással vigyázzunk, mert a kolbász elég sós).
A tejfölt a keményítővel simára keverjük, apránként rámerünk a levesből, folyamatosan kevergetve, majd a levelshez öntjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is és felforraljuk.
Megjegyzés:
A levest nagyon lassú tűzön főzzük, akkor érnek össze igazán az ízek.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.