A lisztet tálba tesszük, meleg helyen tartjuk. 1 dl langyos tejben egy kanálka cukrot, az élesztőt és kevés lisztet elkeverünk, kovászt készítünk, és hagyjuk, hogy az élesztő feljöjjön.A liszthez hozzárakjuk a sót és a burgonyát kicsit összedolgozzuk. Ezután hozzáöntjük a kovászt, és annyi tejet, hogy puha tésztát kapjunk. Összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.Bő, forró olajban kisütjük.Lángos formázása: kis cipókat tépünk a tésztából, és laposra húzzuk gyors mozdulatokkal. Vizes kézzel dolgozzunk, mert ragad.Fokhagymás kence készítése: a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Hagyjuk állni, aztán egy kenőtoll segítségével megkenjük a lángosokat.Fokhagymával, tejföllel és sajttal kínáljuk.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025