Burgonyához:
A húst csíkokra vágom, a vöröshagymát és fokhagymát megpucolom. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágom és egy serpenyőben felteszem sülni. A vöröshagymát apró kockákra vágom. A kicsit megpirult és zsírt eresztett szalonnához hozzáteszem, majd üvegesre pirítom. A fokhagymát apróra vágom és hozzáteszem a vöröshagymához. Sózom, borsozom, majd ráteszem a lecsó alapot.Kicsit párolom, majd beleteszem a húst. Addig pirítom, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt. Pirospaprikával megszórom, elkeverem, ha szükséges vizet öntök hozzá. Majorannával fűszerezem és megfőzöm, majdnem puhára.Közben a burgonyát megpucolom és kockákra vágom. Felteszem vízben főlni. Sózom. Félig megfőzöm, nem teljesen, mert még sülni is fog.A burgonyát leszűröm és egy jénai tálba öntöm Ráöntöm a húst, a szaftjával együtt. Ha sok lett a szaft, akkor nem teszem rá minden, mert sütés után, nem kell, hogy lé legyen alatta. Óvatosan, hogy a burgonyát ne törjem össze, összekeverem, majd előmelegített sütőben készre sütöm. Ez kb. 30-40 perc, akkor jó, mikor a teteje megpirult és minden puha benne (hús, burgonya).Savanyúsággal, most csalamádéval kínálom, kínáltam.Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024