A lisztbe belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd kézzel elmorzsoljuk benne a vajat, végül hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliakivonatot. Amikor a tésztánk összeállt, hűtőbe tesszük kb 30 percre. Közben elkészítjük a kókuszos réteget.
Felforraljuk a kókusztejet a cukorral és a vaníliakivonattal. Belekeverjük a kókuszreszeléket és kb 10 percig forraljuk, kevergetjük.
Kivajazunk egy kisebb piteformát vagy tortaformát. A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy a forma oldalát is betakarja. 180°C-ra előmelegített sütőben pirulásig sütjük. (kb 20 perc)
A csokoládés réteghez forróra felmelegítjük a tejszínt, majd felolvasztjuk benne a csokoládét.
Mikor a linzer tésztánk kihűlt, belesímítjuk a kókuszos masszát. A csoki réteget is kicsit lehűtjük, majd ráöntjük, elegyengetjük a kókuszos rétegen.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés:
Lehet macerásnak néz ki, pedig nem az. Mindenképpen megéri a fáradságot!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | egész nap,ebéd, | egész évben | minden ünnepre illik, húsvét, újév,szilveszter, farsang,anyák napja, Valentin-nap, évforduló,házibuli, ballagás, |
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.