Hogyan készül a Borókás vadraguleves sajttal és körtével?
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát egy kis zsiradékon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a szintén apró kockákra vagy csíkokra vágott húst. Amikor a hús elveszti erős szinét, zúzott borókabogyóval és fokhagymával ízesítjük, majd hozzáadjuk az előtte beáztatott gombát (ha túl nagy darabok akkor, aprítsuk fel), sózzuk, borsozzuk és víz hozzáadásával pároljuk puhára.
Közben 2-3 evőkanál lisztel és a tejszínnel habarást készítünk.
Ha a hús már megpuhult, hozzákavarjuk a sajtokat, felolvasztjuk és felöntjük vízzel, vagy akár kockából készült marhahúslevessel / kb. 1-1,2 liter /, de ilyenkor vigyázunk a sózással. A tejszínes habarással besűrítjük és tárkonnyal ízesítjük.
A körtét meghámozzuk felkockázzuk és a kész levesbe keverjük. Betétnek lúdgége tésztát adunk, de más apró tészta is megfelel. Ínyenceknek tálaláskor dobhatunk bele 1-2 szem borókabogyót még a tökéletes beteljesülés érdekében. Jó étvágyat !
Az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát egy kis zsiradékon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a szintén apró kockákra vagy csíkokra vágott húst. Amikor...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.