A tojás fehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem majd hozzáadom a cukrot.
Amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojás sárgáját és még pár percig habosra verem.
Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapiros sütőlapon 180 C fokon megsütöm.
Amikor megsült és kihűlt a következő krémmel töltöttem.
A pudingot elkészítem amikor kihűlt összekeverem a margarinnal porcukorral kikevert krémhez és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem roládnak.
Kicsit hidegre teszem.
Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom és egy kúp formájú edényt folpackal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá.
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal cukorral és a kakaóporral.
A tejet felforralom bele tördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm.
Melegen hozzáadjuk a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm.
A tejszínt habbá vertem és a csokis krémmel összekeverem.
A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta újra krém és végül piskótával zárom.
2-3 órát a hűtőbe teszem majd felfordítom a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom a csokival a tortát leöntöm.
Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.
Megjegyzés:
Ez egy kicsit munkaigényes torta, de az íze mindenért kárpótol. Én karácsonyra készítettem el nagy sikere volt.
Értékeld a receptet:
Maria Domjan receptje
Torta |
90 n. diéta - szénhidrátnap, | desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.