1 cs. lasagne tésztalap
Pörkölt:
Besamell mártás:
A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, kevés olajon pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot meghámozva, és felöntjük kevés vízzel vagy húsleves lével. Mikor megpuhultak a zöldségek, akkor összeturmixoljuk és félretesszük.A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és mikor puhára párolódott, hozzáadjuk a zöldségturmixot, a ketchupot és fűszerezzük.
A besamellhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk kis adagokban a lisztet és a tejet, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ezután sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
Összeállítás:
Egy tűzálló edényt kivajazunk, első rétegként besamell mártást teszünk, majd erre jön a tészta, ezután a hús, és így tovább folytatjuk. A lényeg, hogy a tetejére tészta, arra pedig besamell mártás kerüljön. Ezután vaj darabkákat teszünk a tetejére, és megszórjuk jó sok reszelt sajttal.Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024