A gesztenyét megmossuk, éles késsel bevagdossuk és 5 percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Leszűrjük, majd még melegen megtisztítjuk. A pulyka hasüregét kibéleljük a vékonyra szeletelt füstölt húsos szalonnával, rozmaringgal és zsályával. Kívül-belül alaposan megszórjuk a sóból, borsból és reszelt szerecsendióból készült fűszerkeverékkel. A kolbászt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk és kibélelünk vele egy magas falú tepsit. A pulykát a kolbászágyra helyezzük, megöntözzük a borral, és előmelegített sütőben, 240-250 fokon kissé megkapatjuk. Ezután csökkentjük a sütő hőmérsékletét, alufóliával betakarjuk a tepsit, és a pulykát - súlyától függõen - 3-4 óráig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a húslevessel és a keletkező pecsenyelével.
Amikor a szárnyas félig megpuhult, mellé tesszük a tisztított gesztenyét, majd amikor már teljesen puha, hozzáadjuk a hámozott, cikkekre vágott almát, meg a borban áztatott, kimagozott aszalt szilvát. A pulykát ekkor visszatoljuk a sütőbe és most már fólia nélkül pirosra, ropogósra sütjük. A sültet pecsenyéstálra helyezzük és körberakjuk a kolbászkarikákkal, a gesztenyével meg a párolt gyümölcsökkel. Meglocsoljuk a pecsenyelével, és burgonyapüré kísérettel adjuk az asztalra. Borajánlatunk: száraz, fűszeres Tramini
Megjegyzés:
Elõkészítés: 30 perc Sütési idõ: 3 óra 1 adag: 920 kcal
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.