A megtisztított libamellet kiterítjük, a széleit és a feleslegesnek ítélt kis húsdarabokat levágjuk róla, majd ezeket megdaráljuk. A húst bőrével lefelé lefektetjük, azután középről kifelé haladva, jobbról és balról is, vízszintesen vágva kinyitjuk. Húsverő kalapáccsal kiveregetjük és megsózzuk. A darált libahúst sóval, őrölt köménnyel, őrölt borssal, pirospaprikával és apróra vágott fokhagymával fűszerezzük és a hús két oldalára egyenletesen rásimítjuk. Kétfelől behajtjuk, felgöngyöljük, majd a tekercset vékony cukorspárgával megkötözzük.
Egy lábasban kevés forró olajon hirtelen elősütjük, hogy egy kis pörzsréteget kapjon, majd áttesszük egy tepsibe. Mellérakjuk a paprikát meg a paradicsomot, vizet öntünk alá, majd letakarva kb. 1,5 órát sütjük.
Abban az olajban, amiben a húst elősütöttük, rózsaszínűre pirítjuk a tarhonyát. Felengedjük két és félszeres vízzel, és sóval, meg kevés pirospaprikával ízesítve puhára főzzük.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.