A tésztához összekeverjük a túrót, a tejet, az olajat, a tojássárgáját, sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd a túrós masszához keverjük. 30 percre hűtőbe tesszük.
A barackokat kimagozzuk, megcsurgatjuk citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
A töltelékhez megfőzzük a pudingot a 4,5 dl tejjel, 2 ek cukorral, majd kihűtjük.
A tésztát 24X36 cm téglalapra nyújtjuk, majd 12X12 cm-es egyenlő méretű kockákat vágunk belőle. Közepükre halmozzuk a pudingot, majd felhajtjuk a széleit. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Megkenjük tojássárgájával, majd a sütemények közepére tesszük a gyümölcsöt.
180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 percig, aranybarnára sütjük.
Megjegyzés:
Elkészíthetjük befőttel is, más gyümölccsel, lekvárral.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Péksütemény |
főétel | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | húsvét, anyák napja, házibuli,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.