4 nagyobb darab őszibarack (meghámozva, kis kockára vágva),
1,5 tasak zselatinpor
Hogyan készül a Barackos - joghurtos kocka?
Elkészítés:
A tojások fehérjét majdnem keményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, a cukrot majd a tojássárgákat. Végül óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet majd kivajazott tepsibe simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A zselatinport 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd a tasakon előírt utasítás szerint gőz fölött felolvasztjuk. A joghurtot összevegyítjük a barackdarabokkal majd a feloldott zselatinnal. Majd a tejszínhabot a dermedő joghurtos-barackos krémbe forgatjuk. Ezután a masszát egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára és hűtőszekrénybe rakjuk kb. 4 -5 órára.
Megjegyzés:
Összegyûlt a család nálunk (kivéve az Öcsém...hiányoltam is nagyon). Barackos süteménnyel vártam õket :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.