A citrom levét a vízzel, cukorral jól felmelegítjük (ne forrjon), majd felolvasztjuk benne a zselatint. Kicsit hűtjük.
A banánt, a felvert tejszínt és a citromos-zselatinos keveréket óvatosan elegyítjük, majd kiöblített tálkákba kanalazzuk. Hűtőbe tesszük egy órára.
A csokikrémhez egy lábosban felmelegítjük a tejszínt, majd felolvasztjuk benne az étcsokoládét. Ízlés szerint egy kis rumot is önthetünk hozzá. Kissé kihűtjük, majd kanalazzuk rá a hideg banánkrémre és tegyük vissza a hűtőbe újabb 1 óra hosszára.
Megjegyzés:
Remek párosítást alkot a savanykás citrom és az édes banán. Csak ajánlani tudom és tényleg nincs vele sok baj!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.