1-2 ek szárított oregano + bazsalikom tetszés szerint.
Töltelék:
2 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma összezúzva,
kb. 10 szelet csíkokra vágott bacon,
10 darab főtt és lereszelt fürjtojás,
reszelt sajt,
1 fej apróra vágott lilahagyma.
Hogyan készül a Baconos-fürjtojásos tekercs?
Elkészítés:
A tejet a cukorral megmelegítjük és beleszórjuk az élesztőt, majd félre tesszük. A lisztet, a sót és a zöldfűszereket egy tálba tesszük, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzátesszük a tojást és az olajat. Tetszés szerint tehetünk hozzá még egy kis vizet is. Lágy és ruganyos tésztát gyúrunk, majd letakarjuk és kelesztjük.
Miután megkelt a tészta 2 részre osztjuk és téglalap alakúra sodorjuk A tejfölt a zúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kisodort tésztát, megszórjuk baconnel, fürjtojással és lilahagymával, végül reszelt sajttal. Utána feltekerjük, mint egy kalácsot és trapéz alakúra szeleteljük. Tojással megkenjük és valamilyen maggal (szezámmag, tökmag, köménymag, lenmag) megszórjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 22-23 darab lesz belőle.
Megjegyzés:
Nálunk ez a sztár sörkorcsolya. Közeli ismerõseink már ismerik, mert elég gyakran készítettem vendégvárónak ezt a fajta tekercset. Ezúttal baconnel és fürjtojással készült valamint száműztem belõle a margarint és tejföllel helyettesítettem. Hidegen, meleg egyaránt nagyon, nagyon finom.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.