Az élesztőt a cukros - langyos tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, majd ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Langyos helyen, letakarva fél órát kelesztjük.
Amíg kel a tészta a sajtot lereszeljük, a hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a margarint kissé megolvasztjuk, majd krémesre kavarjuk.
A muffinforma mélyedéseit enyhén kiolajazzuk és kibéleljük egy-egy szelet baconnel. Miután megkelt a tészta, a felét lisztezett felületre borítjuk, téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a margarin felével, részórjuk a sajt felét majd a zöldhagyma felét is, ezután feltekerjük. 12 egyforma részre vágjuk, majd egyenként a szalonnával bélelt muffinformákba rakjuk. Megkenjük tojássárgájával, szórunk rá egy kevés sajtot és előmelegített 180 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd kivéve őket a formából, még 5 percre visszahelyezzük a sütőbe, hogy a szalonna is megpiruljon. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
Megjegyzés:
Nálunk a gyerekek nagyon szeretik az ilyen sós tekercs féléket. Ezúttal a muffin sütő segítségére bíztam magam és próbálkozás sikeres lett, nagyon finom volt, mindenki szerette.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.