A leveles tésztát kb. 50X30 cm-es téglalappá nyújtuk.
A téglalap egyik felére egymás mellé leterítjuk a bacon szeleteket, majd a tészta másik felét ráhajtjuk úgy, hogy teljesen lefedje a baconöket. Késsel vagy derelyevágóval vastagabb ujjnyi csíkokat vágunk, majd azokat keresztbe még háromba elvágjuk. Mielőtt a tepsibe raknánk, csavarjuk meg a rudakat kétszer.
Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A rudakat kenjük be felvert tojással, majd tegyünk rá reszelt sajtot és már mehet is a sütőbe. Körülbelül negyed óra alatt elkészül.
Megjegyzés:
Nagyon egyszerű és a siker garantált!
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Leveles tészták |
vendégváró falatok | sütőben sütve | tízórai,uzsonna, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.