Elkészítés: A megtisztított, összetört fokhagymát a zsemlemorzsával, 1 evőkanál olajjal, a dijoni mustárral és egy evőkanál magos mustárral jól összekeverjük. Két szelet bacont felkockázunk, megpirítjuk és hozzákavarjuk a mustáros töltelékhez.
A megmosott csirkecombok bőrét meglazítjuk és a bőr alatt megtöltjük töltelékkel, majd egyenként belecsavarjuk egy szelet baconszalonnába. A combokat egy jénai tálba sorakoztatjuk, majd egy evőkanál olajjal elkevert magos mustárral megkenjük mindegyik tetejét. A combok alá kevés húslevet vagy vizet töltünk. Előmelegített 200 fokos sütőben 45 -50 percig, letakarva sütjük. Az utolsó öt percben levesszük a fóliát, hogy piruljon.
Megjegyzés:
A sok torta után következzen valami ennivaló is :-) Egy csirkemelles-baconos receptet módosítottam. Ezúttal csirkecombokra cseréltem le és mustárral ízesítettem, így már nem is hasonlít a régi énjére. Érdemes elkészíteni, mert gyorsan elkészül, nincs sok macera vele és finom. (utómunka: 1 kistányér és egy jénai tál elmosogatása :-))
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.