Elkészítés: A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, és a dióval, reszelt csokival,sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített 175 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral gőz fölött felfőzzük,levéve hozzáadjuk az étcsokit, majd az apró darabokra vágott Rama margarint. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, pár percre hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen, majd kockákra daraboljuk. Hab: A tojások fehérjét felverjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a porcukrot, s kemény habbá verjük. A kristálycukrot lassan ,óvatosan felolvasztjuk (karamellizáljuk ), és a habba belecsorgatva tovább verjük. A habot a kockákra púpozzuk kiskanállal
Megjegyzés:
Apum kedvenc süteménye, nem éppen kalóriaszegény, de nagyon finom és mutatós.
Értékeld a receptet:
Sáriczné Osztrogonácz Nóra receptje
Édes süti |
desszert | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.