Hogyan készül a Aszalt paradicsomos, cukkinis csirkemell pestos tejfölös mártással (2 személyre)?
Elkészítés:
A megtisztított cukkinit hosszában vékony szeletekre vágjuk és meggrillezzük.
A csirkemellből hosszúkás, vékony szeleteket vágunk, befűszerezzük sóval, borssal, majd mindegyikre ráhelyezünk 1-2 db aszalt paradicsomot és feltekerjük. Mindegyik tekercsre ráteszünk néhány friss bazsalikomlevelet és rátekerjük az előzetesen meggrillezett cukkini csíkokat.
Ezeket a kis tekercseket tűzálló tálba rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és alufólia alatt előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük és a megsült tekercsek mellé kínáljuk. Köretnek snidlinges –vajas újkrumplit készítettem.
Megjegyzés:
A mai ebédünk lett az utóbbi hónapok sztár ebédje, legalábbis nekem. A "gyors és finom" kategóriát erõsíti és ez nekem nagyon fekszik. Talán a grillezés egy kicsikét meghosszabbítja a teendőket, de szerintem nagyon jól kiegészíti a csirkemell-aszalt paradicsomos párost.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.