Hogyan készül a Aszalt barackos - narancsos - gyömbéres muffin?
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd hozzáadjuk a gyömbért, a narancs héját és az aszalt barackot.
Egy másik tálba a tojásokat összekavarjuk a cukorral, a narancs levével, az olvasztott vajjal és a joghurttal, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A kikent, lisztezett muffinformákba kanalazzuk, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
Megjegyzés:
Ésszerű érvek, melyek muffin sütésre ösztönöznek, ha házi készítésű süteményre vágyom: - nem nagyon lehet elrontani - pikk-pakk össze lehet dobni - nem kell túl sok energiát belefektetni - nem kell nagyon koncentrálni, hogy jól sikerüljön - nem kell izgulni, hogy mi lesz, ha nem sikerül (mert ez nem nagyon szokott előfordulni) - nem kell túl sokat mosogatni utána (főként, ha a muffin sütőbe papírkapszlit helyezünk)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.