1 1/2 l tej (ezt megfőzöm, mert ez kerül a kisült tésztára)
Hogyan készül a Aranygaluska?
Elkészítés:
1 1/2 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt.Ezután összedokgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak.
Cipóvá formázom és lisztezett tálban duplájára kelesztem.
Közben a diót összekeverem a cukorral.
Egy tepsit kikenek margarinnal.
Lisztezett deszkán újjnyi vastagra nyújtom a tésztát és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval és meglocsolom olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta és megint cukros dió, olvasztott margarin, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
Míg sül, elkészítem a vaniliás pudingot. A tepsit hideg sütőbe teszem és közepes hőfokon 35-40 percig sütöm. Vaniliás pudinggal tálalom.
Megjegyzés:
Mi nagyon szeretjük ezt az édességet!
Értékeld a receptet:
Rózsáné Márta Katalin receptje
Kelt tészták |
desszert | sütőben sütve | egész nap, | egész évben | minden ünnepre illik,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.