A céklát egészben megfőzzük, hűlés után meghámozzuk.
A hagymát apróra vágjuk, sózzuk, citromlével meghintjük. Hozzáreszeljük az almát és a céklát, majd összekeverjük.
A majonézt a joghurttal, fűszerekkel elegyítjük.
A narancsokat alaposan megmossuk. Az egyik héját és levét az öntethez adjuk, majd a kész mártást elkeverjük a céklás-almás keverékkel. 1 órán át hűtőben érleljük.
A megmaradt másik narancsot felkarikázzuk, majd a tál szélére és közepére helyezzük.
Megjegyzés:
Másik megoldásként a salátát kivájt narancsba is tölthetjük.
Értékeld a receptet:
Orsolya Vízi receptje
Saláta |
hideg előétel | egész nap, | tél | karácsony, újév,szilveszter, farsang, házibuli,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.