Alufóliával kibélelünk egy tepsit, kevés olajjal megkenjük.
1,5 kg meghámozott, kicsumázott almát szorosan egymás mellé szeleteljük.
A tojásságákat a porcukorral és a vizzel habosra keverjük, hozzá adjuk a lisztet, a sütőport meg a tojások habját. Felét az almára simítjuk, majd a maradék masszához kakaóport keverünk.
Ezt rákenjük a sárga tetejére.
Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot (cukor nélkül).
Míg a puding hűl, a margarint a cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingot hozzáadjuk.
A már kihűlt süteményről lehúzzuk az alufóliát. A tészta alja lesz a teteje, vagyis az alma lesz felül, erre kenjük a krémet.
Végül olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.
Megjegyzés:
Nagyon finom almás süti! Jó étvágyat hozzá!
Értékeld a receptet:
Lászlóné Erika Tancsa receptje
Édes süti |
desszert | sütőben sütve | ebéd, | egész évben | minden ünnepre illik, karácsony,
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.