A tészta: A reszelt citromhéjas liszthez hozzágyúrjuk a vajat, a sót, a tojást, a cukrot, majd legvégül hozzáadunk egy kevés vizet, hogy jól összeálljon a tészta. Kibélelünk vele egy 26 cm-es kapcsos tortaformát és ezután bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
A krémhez a túrót, a tejfölt, 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat, a citromlevet és a vaníliás pudingport jól összekeverjük. Az áfonyát a maradék cukorral pépesítjük és hozzákavarjuk a puncsízű pudingport. A túrókrém 1/3-át hozzákeverjük az áfonyapéphez.
Ezután elkezdjük a torta krémmel való feltöltését. Egy mártásos kanállal (nekem ilyen nem volt, ezért merõkanalat használtam) elkezdjük a krémet felváltva kanalazni egymásra (nem kenegetjük el, nem símitjuk csak kanalazzuk, a krém majd magától szétterül). Amikor elfogyott a krém, a tortát 180 fokos sütőben 50 percig sütjük, ezután minimum negyed órát még hűlni hagyjuk.
Megjegyzés:
Tulajdonképpen Macikonyha zebratortája és Snöcy epres zebratortája ihlette ezt a süteményt. Sajnos mártásos kanál hiányában merőkanalat használtam, így nem lett annyira zebrás, de az íze valami fantasztikus. Nem utoljára sütöttem meg ezt a tortát az biztos, legközelebb erdei szamócával fogom megpróbálni. Köszönet a receptért! A gyermekeim szeretik, ez nálunk fő cél.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.