2 dl tejszín (én növényi tejszínt használtam, abban van cukor is),
fél tasak zselatin,
3-4 ek cukor, citromfű (én szárított citromfüvet használtam),
szeletelt mandula.
Hogyan készül a Áfonyás, epres habdesszert?
Elkészítés:
A gyümölcsöt pépesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromfüvet.
A habot felverjük. A zselatint 0,5 dl vízzel a tasakon leírt előírás szerint felmelegítjük, majd hozzáadjuk a gyümölcspéphez.
Ezután a gyümölcsöt a habhoz keverjük és csinos kis poharakba vagy tálkákba adagoljuk. Maradék gyümölccsel és mandulaszeletekkel díszítjük.
Megjegyzés:
Régebb, otthon nagyon sokszor ettünk eperhabot (szezon alatt). Mindig tojásfehérjével készítettük. Újabban én tejszínhabbal készítem, így kevésbé lightos, viszont finomabb.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.